Депутатите направиха и първата ротация - тя е в парламентарната комисия

...
Депутатите направиха и първата ротация - тя е в парламентарната комисия
Коментари Харесай

Първата ротация мина по мед и масло

Депутатите направиха и първата ротация - тя е в парламентарната комисия по конституционни въпроси в Народното събрание.

Председателят на 49-то Народно заседание Росен Желязков разгласи от трибуната на Народното събрание, че досегашният ръководител на Комисията депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков освобождава поста и той ще бъде ангажиран от народния представител от парламентарната група на ПП-ДБ и бивш правосъден министър - Надежда Йорданова.

За ротацията в конституционната комисия гласоподаваха 137 народни представители " за ", 10 бяха " срещу " и 54 гласа " въздържал се ".

Другото изменение, което бе направено е, че Радомир Чолаков бе освободен и като член на Комисията по конституционни въпроси за сметка на друг депутат от ГЕРБ-СДС - Ана Александрова.

Припомняме, промените в Конституцията минаха по бавната писта и последното, трето, гласоподаване се организира в Народното събрание преди Коледните празници. Самите промени са оспорвани от опозицията - ИТН и Възраждане през вчерашния ден внесоха обжалване в Конституционния съд, такава жалба евентуално се написа и от Българска социалистическа партия. Конституционният съд бе сезиран и от президента Румен Радев в началото на седмицата.

Сред болшинството следва и ротация, съгласно " джентълменското съглашение ", за ръководител на Народното събрание, като на този стадий се приказва, че Росен Желязков ще бъде заменен от съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов. Първоначално желанията бяха ръководител да бъде Никола Минчев от Политическа партия. 

Другата и най-сериозна ротация следва през март месец, когато в изпълнителната власт ще би трябвало да бъде поета от Мария Габриел като представител на ГЕРБ/СДС от болшинството, което публично поддържа държавното управление. Вероятно ротацията ще включва и промяна на министри.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР